Serinakaker med sjokolade

Serinakaker er enkle å lage og gode å spise. Og med sjokolade på toppen av det hele, blir det enda bedre!

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Oppskriften gir omtrent 30 kaker.

Kakedeig:
1 stk sammenvispet egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g Bremykt
100 g sukker

Til pensling og pynting:
1 stk sammenvispet eggehvite
1 dl hakkede mandler
100 g kokesjokolade til dypping

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 200 °C og gjør klar et stekebrett med bakepapir.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Smuldre inn smør i blandingen.

Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland til du har en fast deig.

Rull deigen til en pølse og bruk kniv til å skjære like store emner, ca. 30 stk. Form deigemner til kuler og legg dem på stekebrettet.

Trykk kulene lett ned med en gaffel, pensle med lett sammenvispet eggehvite og dryss på hakkede mandler.

Stek midt i stekeovnen i ca. 10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist.

Smelt sjokolade i vannbad. Dypp kakene – eller ha sjokoladen i matpapir sprøyte og dekorer kakene.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere