Bremykt Logo

Knasende sjokolademarengs med smak av appelsin fylt med fløyelsmyk kaffesmørkrem, toppet med fyldig karamellsaus og revet sjokolade, det er skikkelig nammenam det.

Ingredienser

Sjokolademarengs:
100 g appelsinsjokolade (evt. kokesjokolade)
4 eggehviter (av store egg)
En klype salt
225 g finkornet sukker
1 ss maisenna
2 ts sukker
1 ts hvitvinseddik
1 ts vaniljeekstrakt
Kaffesmørkrem:
250 g Bremykt Original
4 store eggeplommer
100 g lys sirup
60 g sukker
1 ss Nescafé Espressopulver
Til servering:
Fyldig karamellsaus
Litt revet sjokolade

Fremgangsmåte

Sjokolademarengs:
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg bakepapir på to stekebrett.
Del appelsinsjokolade i mindre biter og smelt over vannbad på svak varme.
Pisk eggehviter og salt på lav hastighet til det danner seg mykt skum. Tilsett litt og litt sukker, skru opp hastigheten og pisk til marengsen er glatt. Sikt over maisenna og bland forsiktig inn.
Bland sukker med eddik og vaniljeekstrakt, bland forsiktig inn i marengsen.
Bruk en spiseskje og legg 5 topper på hvert brett, ha litt smeltet sjokolade formet som en sirkel over marengsen. Form marengsen litt utover og lag en fordypning i midten. Pass på at det er mellomrom mellom hver marengs, da de flyter litt ut under steking.
Stek marengsen på midterste rille i ca. 5 minutter, skru ned til 110 °C og stek videre ca. 45 minutter. Avkjøl marengsen på stekebrettet.
Kaffesmørkrem:
Ha eggeplommer i en miksebolle, pisk dem tykke og lyse på høy hastighet.
Ha sirup og sukker i en kjele, varm opp til kokepunktet.
Skru ned hastigheten på mikseren, tilsett den varme sirupen i en tynn stråle, skru opp hastigheten og pisk til kremen er kald.
Pisk inn litt og litt Bremykt og tilslutt kaffepulver.
Ha smørkremen i en sprøytepose med stjernetipp (eller bruke en skje), sprøyt litt krem på hver av marengsene. Server med en tykk karamellsaus og et dryss revet sjokolade.
Tips:
For en litt friskere dessert kan man bytte ut karamellsausen med litt pasjonsfrukt.