Bremykt Logo

Prøv en ny vri på pepperkakene, nemlig med sjokoladesmak! Her er årets nydelige sjokoladepepperkaker, laget til små trær.

Ingredienser

(1 liten skog, ca.10 stk)
100 g Bremykt Original
100 g (ca. 1 dl) mørk sirup
50 g brunt sukker
80 g sukker
1 dl kremfløte
20 g kakao
1 ½ ts kanel
1 ts ingefær
½ ts nellik
1 strøken ts natron
¼ ts malt sort pepper
½ ts kardemomme
300 g hvetemel (sjekk at det er 5 dl)
Hvetemel til utbaking
Ca. 2-3 dl sukker til liming av tre

Fremgangsmåte

Ha Bremykt, sirup, sukker og fløte i en stor kjele. Varm opp under omrøring til alt har smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl.
Rør i kakao, krydder, natron og til slutt hvetemel. Dekk til deigen med plastfilm og la den stå kjølig 2-3 timer (gjerne natten over).
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Kjevle ut deigen litt tykkere enn til vanlige pepperkaker, stikk ut juletrær og legg på bakepapirkledd stekeplate. Del kakene i to på midten og dra delene litt fra hverandre, stek de på midterste rille 8-10 minutter, avhengig av hvor tykke de er. Avkjøl på rist.
Smelt sukker i en panne på middels sterk varme til det er gyllent, avkjøl litt. Lim sammen tre eller fire halve deler, etter hvor store du ønsker trærne. Dryss gjerne over med melis.
Tips:
La deigen stå litt i romtemperatur til den er lett og kjevle.