Sjokoladepepperkaker

Prøv en ny vri på pepperkakene, nemlig med sjokoladesmak! Her er årets nydelige sjokoladepepperkaker, laget til små trær.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(1 liten skog, ca.10 stk)

100 g Bremykt Original
100 g (ca. 1 dl) mørk sirup
50 g brunt sukker
80 g sukker
1 dl kremfløte
20 g kakao
1 ½ ts kanel
1 ts ingefær
½ ts nellik
1 strøken ts natron
¼ ts malt sort pepper
½ ts kardemomme
300 g hvetemel (sjekk at det er 5 dl)

Hvetemel til utbaking

Ca. 2-3 dl sukker til liming av tre

Fremgangsmåte

Ha Bremykt, sirup, sukker og fløte i en stor kjele. Varm opp under omrøring til alt har smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl.

Rør i kakao, krydder, natron og til slutt hvetemel. Dekk til deigen med plastfilm og la den stå kjølig 2-3 timer (gjerne natten over).

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Kjevle ut deigen litt tykkere enn til vanlige pepperkaker, stikk ut juletrær og legg på bakepapirkledd stekeplate. Del kakene i to på midten og dra delene litt fra hverandre, stek de på midterste rille 8-10 minutter, avhengig av hvor tykke de er. Avkjøl på rist.

Smelt sukker i en panne på middels sterk varme til det er gyllent, avkjøl litt. Lim sammen tre eller fire halve deler, etter hvor store du ønsker trærne. Dryss gjerne over med melis.

Tips:
La deigen stå litt i romtemperatur til den er lett og kjevle.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere