Krumkaker

Krumkaker er en klassisk julefavoritt og her har du en enkel oppskrift å følge for å få dem like gode som mors.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 22 stykk)

2 egg
sukker (like mye som eggene veier)
smeltet Bremykt (like mye som eggene veier)
mel (halvparten av det eggene veier)
potetmel (halvparten av det eggene veier)
2 ss kremfløte

Fremgangsmåte

Start med å veie de to eggene, uten skall. Innholdet av de øvrige ingrediensene avhenger nemlig av vekten på eggene. Sukker og Bremykt skal veie det samme som eggene, mens potetmel og mel skal veie halvparten. Hvis eggene dine for eksempel veier 100 gram, må Bremykt og sukker også veie 100 gram, mens potetmel og mel skal veie 50 gram.

Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis.

Pisk deretter mel og potetmel inn i eggedosisen før du til slutt pisker du inn smeltet Bremykt og kremfløte.

La røren stå kjølig i ca. 30 minutter før steking.

Har du et jern som må pensles, er det viktig å gjøre dette før steking. Ha ca. 1 ss røre i jernet for hver krumkake. Med en gang krumkaken tas ut av jernet, bruker du en krumkakekrummer, eller enden på en stekespade eller sleiv, til å rulle krumkaken rundt. Avkjøl.


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere