Karamellfudge med sjokolade

Det er lurt å lage karamellfudge i juletider. Da har du litt konfekt klar om du får, eller skal på, besøk. Men de er også en fin jule- eller vertinnegave!

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

100 g Bremykt
500 g sukker
200 g glykose
4 dl kremfløyte
150 g kvit sjokolade
1/2 vaniljestang
1 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Veg opp alle ingrediensar utanom kvit sjokolade og maldonsalt i ein litt stor kjele og sett på kok. Rør litt hyppig i starten til alt er smelta saman og deretter berre med jamne mellomrom for å sørge for at karamellen ikkje brenner seg i botn. Veg opp kvit sjokolade og maldonsalt og sett til side, og finn fram eit termometer.

Karamellen skal putre og koke til temperaturen viser 118 grader. - dette tar litt tid, så ha litt tolmodighet :)

Ved 118 grader, hell karamellen over i ei kjøkkenmaskin med grind og sett maskina på sakte fart. Tilsett den kvite sjokoladen og maldonsalt. Du vil sjå at karamellen i starten er blank og mørk på farge, for så å bli blass/matt og lysare i fargen når den blir til fudge.

Rør karamellen på sakte fart i maskin heilt til du tydeleg ser at massen er lysare, tjukkare og meir luftig og heilt blass/matt i fargen. - dette tar også litt tid.

Med litt forsiktigheit (fudgen er framleis varm!) fordel i ei rektangulær form og sett til avkjøling. Når fudgen er kald kan du kutte den i fine klassiske fudge- terningar.

Oppskrift av Baker- og konditorlandslaget.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere