Bananbrød

Har du overmodne bananer liggende? Ikke la de gå til spille, de er nemlig utrolig søte på smak og egner seg perfekt i et saftig bananbrød.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(1 brød, ca. 12 skiver)

Bananbrød:
130 g Bremykt Mykere (evt. Bremykt Original), smeltet
4 modne bananer (ca. 500 g)
2 store egg
½ dl melk
2 ts vaniljeekstrakt
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 klype salt
½ dl sukker

Topping:
1 banan
½ ss sukker

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Kle en brødform (ca. 1 ½ liter) med bakepapir.

Mos bananene med en gaffel, ha det i en bakebolle og rør inn egg. Tilsett resten av ingrediensene, rør eller pisk godt sammen og hell i brødforma. Del en banan i to på langs og så i mindre biter. Legg de over røra, dryss over sukker.

Stek på midterste rille 50-60 minutter. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden dersom toppen blir mørk. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl i forma 10-15 minutter, hvelv brødet på rist og avkjøl.

Tips:
Hvis bananene er veldig modne, blir brødet naturlig søtt, så reduser gjerne litt på sukkermengden. Elsker du det ekstra søtt, tilsett litt grovhakket mørk kokesjokolade.

Bakst
blir best med Bremykt

Bidrag sendt inn til Norges beste bakst

Her finner du mange flotte bidrag fra tidligere runder av konkurransen.

Norges beste bakst arrangeres ikke i 2020.