Himmelsk luftige hamburgerbrød

Til saftige hamburgere trengs luftige hamburgerbrød. Her er oppskriften!

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 9 store eller 12 små)

500 g hvetemel
3 dl vann
1/2 ts salt
1 ss sukker
20 g gjær
1 egg
50 g Bremykt Flytende
egg til pensling
sesamfrø til toppen om ønskelig

Fremgangsmåte

Elt alt, foruten Bremykt Flytende, i ca. 10 minutter. Tilsett deretter Bremykt Flytende og elt i 10 minutter til. La deigen heve i 1 time. Del deigen i ønsket mengde hamburgerbrød, trill dem og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett.

Tips for å få flate hamburgerbrød: Pensle med Bremykt Flytende, legg et bakeark over og legg deretter et stekebrett oppå der igjen. La heve i 1 time. Ta av stekebrett og bakeark, pensle med ev. egg og strø over sesamfrø.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Bakst
blir best med Bremykt

Snart kårer vi vinneren av Norges beste bakst

31. oktober offentliggjøres de 10 finalistene. Vinneren kåres 5. november.