Himmelsk luftige hamburgerbrød

Til saftige hamburgere trengs luftige hamburgerbrød. Her er oppskriften!

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 9 store eller 12 små)

500 g hvetemel
3 dl vann
1/2 ts salt
1 ss sukker
20 g gjær
1 egg
50 g Bremykt Flytende
egg til pensling
sesamfrø til toppen om ønskelig

Fremgangsmåte

Elt alt, foruten Bremykt Flytende, i ca. 10 minutter. Tilsett deretter Bremykt Flytende og elt i 10 minutter til. La deigen heve i 1 time. Del deigen i ønsket mengde hamburgerbrød, trill dem og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett.

Tips for å få flate hamburgerbrød: Pensle med Bremykt Flytende, legg et bakeark over og legg deretter et stekebrett oppå der igjen. La heve i 1 time. Ta av stekebrett og bakeark, pensle med ev. egg og strø over sesamfrø.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet