Poffertjes

Poffertjes er en nederlandsk klassiker som gir vann i munnen. Det er nemlig søte små pannekaker, servert med smeltet smør og melis.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 40 stk.)

2 store egg
3 dl helmelk
150 g hvetemel
100 g bokhvete
1 ½ ts bakepulver
Bremykt Original eller Bremykt Mykere til steking

Til servering:
Melis
Bremykt Original

Utstyr:
Munkepanne

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og melk, spe med de tørre ingrediensene og visp til en glatt røre. Stek små poffertjes i en munkepanne (evt. stekepanne) på middels sterk varme, med litt Bremykt i hver fordypning (bruk ca. 1 ss røre per stk). Stek til de små pannekakene har stivnet på toppen, snu. Serveres varme med Bremykt og ett godt dryss melis.

Beregn ca. 5-8 poffertjes per porsjon.

Tips:
Bokhvete kan erstattes med hvetemel.

Du kan også bruke vanlig stekepanne og lage disse som små, flate pannekaker.

Bakst
blir best med Bremykt

Snart kårer vi vinneren av Norges beste bakst

31. oktober offentliggjøres de 10 finalistene. Vinneren kåres 5. november.