Punsjeboller med rosiner og valnøtter

Myke, saftige punsjeboller med deilig sjokoladesmak, rosiner og sprø valnøtter inni og et godt sjokoladelag utenpå. Bollene som smeltes på tungen.

C045f898 66e5 4f7c 8ad4 bc8f4facb348
Dsc 0511 23.02.2014
Jadwiga Potepa

Punsjeboller husker jeg veldig godt fra kakefatet til min bestemor. De var alltid populære på kakebordet.
Det geniale med disse bollene er at de lages av kakesmuler. De både smaker deilig, er enkle og lage og miljøvennlige.

Ingredienser

400 g kakerester
1 dl melk
50 g sukker
60 g Bremykt
2 ss bakekakao (1 ss hvis du bruker bare sjokoladekakerester)
2 ss sjokoladekrem
1 dl ønsket syltetøy (jeg bruker kirsebærsyltetøy)
1 ss romessens
1 ss rom (valgfritt)
50 g rosiner
50 g hakkede valnøtter

200 g mørk kokesjokolade
malte valnøtter
kokosmasse

Fremgangsmåte

1. Smuldre kakerestene i en blender.
2. Smelt Bremykt, ha i melk, sukker og kakao og kok opp. Avkjøl litt og rør sammen med kakesmulene, syltetøy og sjokoladekrem. Rør inn rosiner og nøtter. Tilsett essens og eventuelt rom. Bland alt godt, gjerne med hendene.
3. Ta ca en full teskje deig og trill til boller. La bollene stivne litt i kjøleskapet (ca 1 time).
4. Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp bollene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kokosmassen eller nøttene. Sett på bakepapir eller i muffinsformer.
5. Sett bollene kaldt til sjokoladen har stivnet. De er holdbare lenge i kjøleskapet.

Tips:
Som kakerester bruk for eksempel sukkerbrød, tørre småkaker, muffins eller sjokoladekake (uten fyll). Bruker du bare sjokoladekakerester anbefaler jeg å tilsette knuste petit beurre eller marie kjeks.
Det går an å bruke både rosiner, tørkede tranebær og dadler. Du kan også bruke mandler og alle slags nøtter, eller en blanding av flere slag. Rister du dem litt i pannen får du en enda fyldigere smak.
Punsjebollene kan også trilles i hakkede mandler eller kakestrøssel.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet