Blåbærmuffins til frokost

Muffins kan også spises til frokost! Disse deilige små proteinbombene kan nytes rett fra ovnen, eller tas opp kvelden før for en rask, enkel og sunn start på dagen.

Blåbærmuffins 1
gunhild nersten

Ingredienser

•1 moden banan
•100 g cottage cheese
•50 g kesam
•50 g Bremykt
•1 ts kanel
•2 egg
•1 ts bakepulver
•1 SS honning eller 2 SS sukrin gold
•100 g havremel
•100 g havregryn
•50 g blåbær

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 grader.

2. Mos banan og cottage cheese med en stavmikser til du får en jevn røre. Bland inn kesam, egg, kanel, bakepulver og honning/sukrin.

3. Tilsett havremel og havregryn og bland godt. Når ovnen er forvarm, tilsett blåbær (jeg brukte fryste). Fordel røren i 12-15 muffinsformer. Avslutt med litt ekstra topping før muffinsene settes i ovnen.

4. Stek mufiinsene i 15-20 minutter eller til de er gyldne og gjennomstekte.

5. Muffinsene du ikke spiser kan fryses til en senere anledning. Ta dem for eksempel opp fra fryseren på morgenen og ha som lunsj.

Tips: Lag havremel av havregryn i en blender. Mye billigere enn å kjøpe ferdig havremel fra butikken.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet