Bremykt Logo

Supersaftig og full av varmende krydder, dekket med en søt, syrlig og fløyelsmyk ostekrem, toppet med lønnesirupglasert nøttecrunch. Søtt, syrlig, mykt og crunchy. Det skal godt gjøres å bare ta én bit! Med andre ord alt man kan ønske seg i en høstfavoritt!Ps. Denne kaken er super enkel å lage, og man trenger hverken kjøkkenmaskin eller håndmikser!

Ingredienser

Én brødform á 25x10x6
Gresskarkake
150 gram Bremykt
100 gram sukker, hvitt
50 gram sukker, brunt
1/2 ts vanillabean paste eller vaniljeekstrakt
300 gram gresskarpuré
2 egg, str. L
--
175 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ts kanel, malt
1/2 ts ingefær, malt
1/4 ts nellik, malt
1/4 ts kardemomme
Ostekrem
100 gram Bremykt, romtemperert
200 gram Philadelphia Original, romtemperert
300 gram melis
1 ts vanillabean paste eller vaniljeekstrakt
Nøttecrunch
3 ss lønnesirup, mørk
1 ss sukker, brunt
1 ss kanel, malt
1/2 ts vaniljepulver
70 gram pecan nøtter
30 gram tranebær, tørkede

Fremgangsmåte

Gresskarkake
Smelt Bremykt og sett til side.
Rør sammen hvetemel, bakepulver, natron, kanel, ingefær, nellik og kardemomme. Sett til side.
Mål opp hvitt sukker, brunt sukker, vanilje og gresskarpuré i en stor bolle og visp sammen. Pisk inn eggene og smeltet Bremykt.
Rør forsiktig inn melblandingen i det våte. Bruk gjerne en ballongvisp for å unngå klumper. Ikke rør for mye, bare nok til å få en jevn røre.
Fordel røren i en bakepapirkledd brødform.
Stek på 160 grader i ca. 55 minutter, til en prøvepinne kommer ut ren. Avkjøl i formen.
Ostekrem
Visp sammen romtemperert Bremykt og Philadelphia ost.
Rør inn vanilje, og tilsett melisen litt og litt mens du pisker.
Bre over helt avkjølt kake.
Nøttecrunch
Vend sammen lønnesirup, brunt sukker, kanel, vaniljepulver, pecan nøtter og tranebær i en liten bolle.
Spre ut på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 175 grader i ca. 15 minutter. Rør et par ganger underveis, og en siste gang når du har tatt nøtteblandingen ut av ovnen.
La nøtteblandingen stivne og avkjøle helt på bakepapiret før du hakker den opp og strør den over kaken.
Tips 1.
Gresskarpuré får du kjøpt på velassorterte matbutikker. Finner du ikke gresskarpuré er det veldig enkelt å lage selv!
Skrell et flaskegresskar, skrap ut frøene og del i terninger.
Kok terningene møre, avkjøl og kjør i en blender eller knus med en stavmikser. Fiks ferdig gresskarpuré!
Tips 2.
Synes du kremen er for myk kan du sette den i kjøleskapet ett kvarter før du brer den over kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!