Bremykt Logo

Et brød som er basert på surdeig og sunt speltmel både sitket og sammalt (du kan velge proporsjoner) til DIN beste konsistens, form og smak. Følger sunn livstill, og passer absolutt til alt, menner søte og salte pålegg.

Ingredienser

5 ss surdeig (ca 100g)
4 dl vann
9,6 dl speltmel (sikket og sammalt f.eksp 7dl sikket 2,6dl sammalt) (580g)
1 ts salt
1 ss myk BREMYKT
1 ss norsk honnig
1 ts tørrgjær( eventuelt hvis du ønsker raskere resultater)

Fremgangsmåte

Sett alle ingrediensene i en stor bolle , eltes på medium hastighet i ca 5min. Deigen skal være klissete og har løs konsistens. Dekk og la deigen heve på en varm plass ca2 timer til dobbel størelsse . Strekk deigen av og til. Deretter legg den i en stor brød form. La den hvile igjen noen timen til fyller opp formen. Bak i 220 grader ca 35 min. Smakker best litt varmt med Bremykt på selvølgelig.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!