Bålempanadas

Nydelig mat rundt bålet hele året, spesielt er dette deilig etter en lang tur i fjellet på høsten.

Empanadas
Rønnaug Vrangsund

Ingredienser

Ingredienser deig
• 6 dl hvetemel
• 1 ts bakepulver
• 1 ts salt
• 100 g bremykt
• 2 dl vann
Ingredienser fyll
• 200 g bacon
• ½ løk
• Peppermix
• 3 ss BBQ-saus
• Mozarellaost

Fremgangsmåte

Denne retten krever litt forarbeid. Lag først deigen. Blant alt det tørre og tilsett så bremykt og vann. Elt deigen godt, den skal være fast slik at den enkelt kan klappes ut til 8 emner.
Skjær bacon i gode biter og brun det i pannen sammen med hakket løk. Tilsettes BBQ-saus og smak til med peppermix og surr videre i pannen i 1 minutt.
Ha baconblanding på halvdelen av hvert deigemne, topp med revet ost og brett sammen. Trykk kantene godt sammen med gaffel. Stekes i dobbel grillrist til gyllenbrun farge. Empanadaene grilles på litt svak varme for å få deigen sprø og gjennomstekt.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende