Smashkake med Baileys og saltkaramell

Superdigg kake med seig marengs, sprø smash og himmelsk baileyskrem

Screenshot 20191001 183346 instagram
Hilde Tunheim Johannesen www.instagram.com/hildetunheim/

Ingredienser

MARENGSBUNN

6eggehviter piskes til stivt skum.
250 g sukker, has i i flere omganger, Piskes til du har en blank og glatt marengs.
Stekes på 120°c varmluft i ca 1,5 time.

FYLL
1 liten kartong fløte piskes stiv, smak til med baileys (her slumper jeg - pass på at det ikke blir for bløtt.)
Smøres utøver bunnen, ha på en pose med Smash.

SALTKARAMELL
100 G sukker
3 SS vann
4 SS smør
1 DL fløte
Et par gode klyper maldonsalt

Rør sammen sukker og vann i en tykkbunnet gryte. Kok opp og la blandingen få en gyllen farge. Trekk gryta av platen og rør i smør. Hell så forsiktig i fløten. Smak til med salt. La småkoke i noen minutter - jo lengre den koker, dess hardere blir den når den er kald.
Sprinkles over kaken når avkjølt.

Fremgangsmåte

MARENGSBUNN

6eggehviter piskes til stivt skum.
250 g sukker, has i i flere omganger, Piskes til du har en blank og glatt marengs.
Stekes på 120°c varmluft i ca 1,5 time.

FYLL
1 liten kartong fløte piskes stiv, smak til med baileys (her slumper jeg - pass på at det ikke blir for bløtt.)
Smøres utøver bunnen, ha på en pose med Smash.

SALTKARAMELL
100 G sukker
3 SS vann
4 SS smør
1 DL fløte
Et par gode klyper maldonsalt

Rør sammen sukker og vann i en tykkbunnet gryte. Kok opp og la blandingen få en gyllen farge. Trekk gryta av platen og rør i smør. Hell så forsiktig i fløten. Smak til med salt. La småkoke i noen minutter - jo lengre den koker, dess hardere blir den når den er kald.
Sprinkles over kaken når avkjølt.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende