Herlige bringebærsnurrer

Kombinasjonen med bringebær og Bremykt er helt himmelsk! Denne gir virkelig smaksløkene et boost og en herlig smak

05dbbfa5 5a53 4dd9 9397 a7cb6b3a718e
Jannike

Denne oppskriften minner meg veldig om bestemor. Den fikk enda større betydning for meg da hun dessverre gikk bort ifjor..

Ingredienser

Deig:
17 dl hvetemel
2 dl sukker
1 pose tørrgjær til søt bakst
1 Ts salt
1,5 Ts kardemomme
1 egg
6 dl helmelk
150g Bremykt

Fyll:
Bremykt
Bringebærsyltetøy
Bringebær

Pensling:
1 egg

Pynt:
Melis

Fremgangsmåte

Ha mel sukker, salt, kardemomme og egg i en bolle. Tilsett lunken melk (kroppstemperatur) og elt deigen godt sammen med maskin eller for hånd.

Del opp 150g Bremykt i firkanter, elt dette inn i deigen til alt smører et godt blandet inn.

Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve til dobbel størrelse (ca 40 min).

Sett stekovnen på 210 grader. Kjevle ut deigen på melet bord til en rektangel. Smør på et tynt lag Bremykt og ha deretter over et tynt lag bringebærsyltetøy og noen hele bringebær. Rull sammen til en pølse og del i passe store emner. Dander på bakepapirkledd stekebrett. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen i ca 10 min. Pynt gjerne med melis om ønskelig

Bakst
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift