Bremykt Logo

Kombinasjonen med bringebær og Bremykt er helt himmelsk! Denne gir virkelig smaksløkene et boost og en herlig smak

Ingredienser

Deig:
17 dl hvetemel
2 dl sukker
1 pose tørrgjær til søt bakst
1 Ts salt
1,5 Ts kardemomme
1 egg
6 dl helmelk
150g Bremykt
Fyll:
Bremykt
Bringebærsyltetøy
Bringebær
Pensling:
1 egg
Pynt:
Melis

Fremgangsmåte

Ha mel sukker, salt, kardemomme og egg i en bolle. Tilsett lunken melk (kroppstemperatur) og elt deigen godt sammen med maskin eller for hånd.
Del opp 150g Bremykt i firkanter, elt dette inn i deigen til alt smører et godt blandet inn.
Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve til dobbel størrelse (ca 40 min).
Sett stekovnen på 210 grader. Kjevle ut deigen på melet bord til en rektangel. Smør på et tynt lag Bremykt og ha deretter over et tynt lag bringebærsyltetøy og noen hele bringebær. Rull sammen til en pølse og del i passe store emner. Dander på bakepapirkledd stekebrett. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen i ca 10 min. Pynt gjerne med melis om ønskelig

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!