Grytebrød med chiafrø

Langtidshevet grytebrød som er "slengt sammen" på et øyeblikk. For å holde på fuktigheten/holdbarheten har jeg oppi chia -og sesamfrø.

20191008 144238
Marit

Oppskriften ble til da jeg gikk gravid og var sykemeldt. Prøvde flere oppskrifter, men fikk ikke grytebrød til. Tilsatte ved en tilfeldighet bremykt for å få mer saftighet i brødet -og lyktes.

Oppskriften har jeg kommet fram til ved å prøve meg frem med hvor mye grovt mel jeg kan ha oppi. For oss er dette en god kombinasjon.

Ingredienser

300 gr siktet hvetemel
100 gr siktet rugmel
100 gr sammalt hvetemel
100 gr sammalt speltmel
35gr chiafrø
35gr sesamfrø
1 ts salt
1 ts tørrgjær
6 dl kaldt vann
1 dl Bremykt Flytende

Fremgangsmåte

1. Bland alle tørre ingredienser sammen i en bakebolle.

2. Tilsett det våte, bland sammen med en slikkepott. Deigen skal være klissete.

3. Ta plastfolie over bakebollen, la den stå på benken i 12-14 timer.

4. Sett en støpegjernsgryte m/lokk inn i stekeoven. Varm ovnen opp til 250grader.

5. Ta gryten ut. Ha et stekepapir i bunn, og velt over deigen i gryten. Brødet kan toppes med frø, evt litt maldonsalt.

6. Sett gryten inn i ovnen igjen m/lokk. Stekes i ca 35min, skru ned temp til 230 grader. Ta av lokket og stek brødet ferdig i ca 20min.

7. Avkjøles på rist.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet