Waleskringle

Sprø på utsiden, fylt med vaniljekrem, syrlig jordbærsyltetøy og søt krem.

36fe9d34 a516 44e4 bd27 1f2380ba8327
Tonje Berg www.instagram.com/minefristelser/

Denne Waleskringlen hadde jeg utsatt lenge etter å ha hørt skrekkhistorier om vannbakkelse. Suksessen ble stor og dette ble starten på en bakeglede og en hobby som eskalerer fra dag til dag.

Ingredienser

Waleskringle:
150 g Bremykt
100 g soft flora
250 g hvetemel
5 dl vann
7-8 egg
Butterdeigsplater

Fyll:
3 bokser kremfløte
3 ss sukker
1 pk vaniljekrem
Hjemmelaget jordbærsyltetøy

Pynt:
Physalis
Jordbær
Kiwi
Melisdryss

Fremgangsmåte

1. Legg butterdeigsplater i remser formet som en waleskringle på bakebrettet og la hvile i 30 min.

2. Kok opp vann og bremykt, trekk så kjelen til side og rør inn hvetemel og sett tilbake over varmen. Rør kraftig til røren slipper kjelen.

3. Ha røren over i en kjøkkenmaskin og pisk inn et og et egg til en fin røre.

4. Bruk sprøytepose og tip og sprøyt deigen over butterdeigen. Stekes på 200 grader i 40-45 min.

5. Avkjøles og deles i to. Fylles med jordbærsyltetøy, vaniljekrem og pisket krem med sukker i. Dryss over melis og pynt med valgfri frukt 😊

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende