Bremykt Logo

God kake til kalde høstdager, vennene mine liker det veldig godt. Smaker best med god kaffe.

Ingredienser

deigen:
250g mel
125g sukker
125g bremykt setkę og bake
1stk egg
En teskje bakepulver
valmuefrø masse:
400g valmuefrø masse
375g sukker
5stk egg
250g bremykt
600g epler
8 teskje semulegryn
2 teskje bakepulver
Ett glass nøtter eller mandler

Fremgangsmåte

1
Tilbehør kaken. Ha alle ingrediensene til deigen i en miksebolle og bland. Elt deretter deigen.
2
Fordel deigen i den tilberedte kakeformen (for eksempel 30/20)og sett den i en forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter.
3
Skrell og rasp epler med et stort nett. Hvis eplene er veldig saftige, klemmer du dem lett på silen.
4
oppløs bremykt i en kjele. Pisk egg med sukker
5
Tilsett massen av valmuefrø, epler, gryn, bakepulver og nøtter i eggemassen, bland. Hell til slutt inn, omrørt med en skje, oppløste bremykt
6
Legg massen på en lett bakt bunn, jevn overflaten og sett i ovnen forvarmet til 180 grader i 45 minutter. Etter denne tiden, sjekk om deigen har bakt

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!