Mocha Marengs med fløyelsmyk Suksesskrem!

Sprø marengs med herlig kick av kaffe og hint av sjokolade, fløyelsmyk fyldig suksesskrem og friske bær. Søtt, litt syrlig, mykt og sprøtt på samme tid. Her har du virkelig alt du trenger i en og samme nydelige munnfull. Perfekt til en kopp kaffe!

Mochamarengs 5

Ingredienser

Mocha marengs
3 store eggehviter, romtemperert
150 gram sukker, hvitt, gjerne finkornet
1 ts vanillabean paste
2 ts espressopulver
50 gram melkesjokolade

Suksesskrem
6 eggeplommer
150 gram sukker, hvitt
2 dl kremfløte
2 ts vanillabean paste
125 gram Bremykt

Pynt
Jordbær, en kurv
Bjørnebær, en liten kurv
2 pasjonsfrukt
50 gram melkesjokolade, smeltet

Fremgangsmåte

Mocha-marengs
Begynn med å "vaske" bakebollen din med litt sitronsaft. Dette fjerner fett, og gir et godt utgangspunkt for å få eggehvitene ordentlig stive.

Ha eggehvitene i bollen og pisk til de er hvite og luftige.

Tilsett sukkeret litt og litt mens du lar vispen gå, jeg tilsetter gjerne 1 ts av gangen.

Tilsett vaniljen og espresso pulveret, og pisk til en stiv marengs.

Smelt sjokoladen, og la den avkjøles litt så den ikke vil smelte marengsen når du vender den inn. Vend forsiktig inn i marengsen.

Kle et bakebrett med bakepapir, og legg på marengs-emner ved hjelp av en skje.

Lag en liten grop i midten av hver marengs, dette vil gjøre det lettere å fylle med krem senere.

Stek marengsen midt i ovnen, 100 grader varmluft, i 2-3 timer.

Når marengsen er ferdig tar du brettet ut av ovnen, og lar det stå på kjøkkenbenken til det er kaldt.

Oppbevar i lufttett boks.

Suksesskrem
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte og vanilje i en medium stor kjele og visp sammen under oppvarming.

Visp kontinuerlig mens eggekremen når kokepunktet. Det skal småboble og tykne til ca. yoghurt tykkelse.

Ta eggekremen av varme og sil den over i en bolle. Når du siler kremen får du luket ut eventuelle eggebiter, skall eller snerk, og kremen blir utrolig fin og myk.

La eggekremen avkjøles til romtemperatur, og pisk så inn romtemperert smør litt og litt.

Når alt smøret er tilsatt skal du ha en lys gul og fyldig krem med fine små svarte vaniljefrø innimellom.

Kremen vil være myk ved romtemperatur, og stivne helt i kjøleskap.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet