Kringle med Bremykt krem
God og saftig inni, crisp utapå, smaker godt.

Tiina Ainso Mortensen
Den ble favorittkringle .
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
4 egg
5 dl lunkent melk
2 dl sukker
1/5 Ts salt
1 pk gjær
200 GR myk Bremykt
700 GR hvetemel
Pensle med vispet eggeplomme
Til fyll:
200 GR Bremykt
250 GR melis
Noen dråper vaniljeessens
Til glasuren: 150 GR melis
2 Ts kakako
1/2 dl vann
Pynt: hakket hvit sjokolade
Fremgangsmåte
1. Smuldre mel og myk Bremykt med fingrene, tilsett lett vispet egg og resten av ingrediensene. Løsne gjær i lunkent melk. Bland alt godt sammen og la deig å heve seg 40 minutter.
1. Visp sammen Bremykt , vanilje og meliss til luftig krem
3. Del deig i tre like deler, kjevle ut og smør på kremen. Rulle sammen og flett til kringle. Pensle med vispet eggeplomme. La heve 40 minutter
3. Stek midten i ovn , over og undervarme i 30 minutter 180 grader. Hvis skorpen begynner å bli for mørk midt i steketiden, legg en bakepapir over og stek ferdig.
4. Lag glasuren: kok sammen melis , kakao, vann og bland hele tid mens du småkoker det, ca 7 minutter, til glasuren har fått glans og den tykner litt.
Legg den sakte over lunken kringle og legg opp på varme glasuren hakket hvitt sjokolade
blir best med Bremykt