Flettebrød med solsikkefrø og chia

Noen strikker, andre fletter. Prøv dette sunne flettebrødet med solsikkefrø og chiafrø.

2019 nettside flettebrod u pak
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(2 stk.)

2 dl Bremykt Flytende
5 dl skummet melk
50 g fersk gjær
2 egg
2 dl sammalt hvetemel, grovt
2 dl havremel
Ca. 11 dl hvetemel
1 ts salt
1 dl solsikkekjerner
2 ss chiafrø
1 ss sukker

1 egg + 1 ss melk til pensling
Solsikkekjerner til pynt

Forvarm stekeovnen til 210 ˚C, over og undervarme. Smør eller kle et stekebrett med bakepapir.

Fremgangsmåte

Varm opp Bremykt og melk til det er fingervarmt. Rør ut gjæren væska og ha det i en miksebolle. Tilsett resten av ingrediensene (hold av litt av hvetemelet til justering av deigen). Elt deigen ca. 10 minutter til den er smidig og slipper bollen. Dekk til med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.

Ha deigen på melet bakebord og trill ut til 6 pølser. Lag to fletter, legg på stekebrett og dekk til med plastfilm eller kjøkkenhåndklede. La brødene etterheve til de er luftige, men ikke for lenge. Pensle med sammenvispet egg og melk, dryss over med solsikkekjerner.

Stek på midterste rille ca. 20 minutter eller til brødene er gylne. Flettene er ferdige når du hører en hul lyd når du banker på det med fingrene. Avkjøl på rist.

Tips:
Brødet kan fint fryses.

Bakst
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet