Glutenfri ost og skinke horn

Verdens beste glutenfrie ost og skinkehorn

Image
Ina Sletnes

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

150 g Bremykt steke & bake
6 dl melk
1 pk gjær
2 SS fiberhusk
2 st salt
250 g Jyttemjøl
200 g semper grov mix (evt semper mix med fiber)
250 g semper mix

Fyll :

1 pakke ost (revet eller skiver)
1 pakke skinke

Topping:
Egg til pensling
Ost eller valmuefrø

Fremgangsmåte

1. Smelt bremykt steke og bake og tilsett melk og varm til 37 Grader

2. Visp inn gjæret og fiberhusk og la det svelle i 5-10 min

3. Tilsett salt og all mel

4. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin

5. La deigen heve under plast til ca dobbel størrelse.

5. Del deigen i 3 deler

6. Ha mel på bordet (gjerne jyttemel) Kjevle ut deigen til en pannekake.

7. del den runde pannekaken i 8 stykker

8. Legg på ei skive ost og en skive skinke.

9. Rull så disse stykkene sammen til Horn.

10. Etterheves i 25-30 min

11. pensle med egg og strø litt revet ost eller valmuefrø.

Stekes ved 225 grader i Ca 15 min.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere