Mumiepølser med blodbad

Serverer du disse skumle innsurrete pølsene som dyppes i ketsjup-blodbad dekket av spindelvev blir du blir garantert «poppis» på Halloween.

2020 ns mummipølser
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 20 stk.)

Bremykt pizzadeig:
80 g Bremykt Mykere, smeltet
2 dl melk
Ca. 400 g hvetemel
½ pose tørrgjær
½ ts salt

20 grillpølser, eller etter ønske
40 nellikspiker

Til pensling:
1 egg

Blodbad med spindelvev:
Ketchup
Sennep

Forvarm stekeovnen til 220 ˚C. Kle et stekebrett med bakepapir.

Fremgangsmåte

Bremykt pizzadeig:
Ha Bremykt og melk i en liten kjele, varm opp til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i væska og ha det i en miksebolle. Tilsett salt, spe med mel til deigen slipper bollen. Elt sammen ca. 5 minutter. Dekk til med plastfilm, hev til dobbel størrelse i romtemperatur. Ha deigen på melet bakebord, kjevle ut til et stort rektangel. Skjær ut smale remser, ca. 1 ½ - 2 cm brede. Surr deigen rundt grillpølsene, la det være et åpent felt øverst til øyne (nellikspiker), legg på stekebrett. Dekk til med et kjøkkenhåndklede og etterhev ca. 20 minutter eller til deigen er luftig. Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille, ca. 12 minutter til deigen er gyllen og gjennomstekt. Server pølsene lune.

Blodbad med spindelvev:
Ha ketsjup i en skål. Lag ringer med sennep og bruk en tannpirker til å lage spindelvevmønster med.

Tips:

Tilsett litt finrevet ost i deigen for ekstra god smak

Har du dårlig tid? Følg oppskriften til Bremykt pizzadeig, men erstatt fersk gjær med 2 ts bakepulver og lunken melk med kald melk.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere