Grove pannekaker med chillikylling

Pannekaker er en av de store middagsfavorittene og alltid populært. Her er en vri på den klassiske retten, grove pannekaker med chilikylling, masse grønt og revet ost på toppen.

2020 ns grove pannekaker
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(6. porsjoner)

Pannekakerøre:
½ dl Bremykt Flytende
3 egg
3 ½ dl melk
1 dl hvetemel
1 dl sammalt speltmel
1 dl havremel
1 klype salt

Bremykt til steking

Chilikylling:
2 ss Bremykt Flytende
150 g frisk sjampinjong, i små terninger
600 g ferdigstekt kylling i mindre biter
½ løk, finhakket
2 stilker stangselleri, i små terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili (ta ut frøene)
3 ss tomatpuré
400 g (1 boks) hermetiske tomater, hakkede
1 ts oregano, tørket (evt. 1 ss fersk)
Ca. 2 ts sriracha (sterk chilisaus)
Litt salt og pepper

Til servering:
Ca. 100 g Jarlsberg, revet
Litt spirer
Ruccula eller annen grønn salat
Ca. 100 g bønneblanding (fås kjøpt i kjøledisken)

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Visp sammen melk og egg, tilsett hvetemel og salt, visp til en glatt røre og ha i Bremykt. Stek tynne pannekaker i en panne på litt høy varme, bruk ca. ½ ss med Bremykt per steking. Oppskriften gir 6 store pannekaker.

Fyll:
Ha Bremykt i en stekepanne på sterk varme, stek soppen til den er gyllen, dryss over litt salt og pepper. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke til en tykk konsistens, smak til med salt, pepper og chilisaus.

Server pannekakene med chilikylling, litt salat, bønneblanding og spirer. Et dryss Jarlsberg over smaker ekstra godt til.

Tips:
Pannekakene kan også gratineres. Fordel fyllet på pannekakene, dryss over litt ost og rull sammen. Legg pannekakerullene i en smurt ildfast form, dryss over ost og stek ved ca. 200 ˚C, til osten har smeltet og er litt gyllen. Server med en frisk salat.

Kylling: Her kan man bruke grillet hel kylling som man deler i mindre biter, kyllingfilet eller salatkjøtt av kylling.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende