Lammeburger med fikenmarmelade, ruccola og mozzarella

Lag noen deilige burgere med lammekjøtt til middag og server med smeltet mozzarella, fikenmarmelade og ruccola.

Lammeburger med fikenmarmelade og mozzarella
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(4 porsjoner)

Lammeburger
600 g lammekjøttdeig
1 ts salt
1 ts pepper
1/2 dl vann
Bremykt til steking

Topping
4 x Burgerbrød
1 stk fersk mozzarellla, i skiver
100 g ruccola
8 ss fikenmarmelade, eller etter smak

Fremgangsmåte

I en bolle blander du lett sammen lammekjøttdeig, salt og pepper. Del like store deler, form til runde kaker som du klemmer litt flate.

Stek burgerne på sterk varme i en stekepanne med Bremykt. Stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft, snu og stek videre til det pipler ut kjøttsaft igjen. Fordel skiver av fersk mozzarella over burgerne og legg ett lokk over stekepannen. La det ligge til osten akkurat har begynt å smelte.

Varm burgerbrød raskt i en stekepanne, vask ruccola og anrett burgerbrød med fikenmarmelade, lammebruger og ruccola.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende