Bremykt Logo

Stekt laks med ris er digg til middag. Her kan du prøve en ny vri på risen med limesaft og frisk mynte.

Ingredienser

(4 porsjoner)
4 stk laksefilet
2-3 ss Bremykt
Salt og pepper etter smak
300 g ris
1 stk frisk mynte
1 stk lime, saft og skall

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken.
Ta ut fisken og la den ligge i romtemperatur i 30 minutter. Tørk med ett kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.
Varm litt Bremykt i en stekepanne på middels høy varme, når smøret er gyllent legger du i fisken. Stek laksen i 2-3 minutter på hver side og la den hvile frem til servering. Øs gjerne over stekefettet etterhvert som du steker fisken.
Grovhakk mynte og riv limeskall. Når risen er ferdigkokt bruker du en gaffel og blander inn mynte og limeskall. Smak til med limesaft hvis du ønsker det.