Laks med mynteris

Stekt laks med ris er digg til middag. Her kan du prøve en ny vri på risen med limesaft og frisk mynte.

Laks med mynteris
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(4 porsjoner)

4 stk laksefilet
2-3 ss Bremykt
Salt og pepper etter smak
300 g ris
1 stk frisk mynte
1 stk lime, saft og skall

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken.

Ta ut fisken og la den ligge i romtemperatur i 30 minutter. Tørk med ett kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.

Varm litt Bremykt i en stekepanne på middels høy varme, når smøret er gyllent legger du i fisken. Stek laksen i 2-3 minutter på hver side og la den hvile frem til servering. Øs gjerne over stekefettet etterhvert som du steker fisken.

Grovhakk mynte og riv limeskall. Når risen er ferdigkokt bruker du en gaffel og blander inn mynte og limeskall. Smak til med limesaft hvis du ønsker det.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere