Biff med potetbåter

Hva med biff og potetbåter til middag? Her får du oppskriften på perfekt biff stekt i Bremykt.

Biff med estragon og potetbåter
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Steking av biff:
150-220 g biff pr. person
Salt og pepper etter smak
Bremykt til steking

Ovnsbakte potetbåter
8-10 stk poteter, i båter
3 ss Olivenolje
2 ss friske urter
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts paprikapulver
4 ts Bremykt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader. la kjøttet ligge i romtemperatur 30 minutter før det skal stekes.

Vask og del potetene i båter, vend sammen olje, salt, pepper og finhakkede urter. Finn frem en langpanne med bakepapir. Spre utover poteter og topp med klatter av smør. Sett i ovnen og stek til de er gylne i 25-30 minutter avhengig av ovn. Snu potetene underveis.

Tørk godt av kjøttet og krydre med salt ca 20 minutter før du skal steke det. Pepper krydrer du med rett før du steker den. Varm opp en stekepanne på høy varme, tilsett smør og la det bli nøttebrunt før dy legger kjøttet i pannen. Steketiden avhenger av tykkelsen på kjøttet. Stek til kjøttsaft pipler ut på oversiden, snu og stek videre til det kommer kjøttsaft her også. Medium stekt er en kjernetemperatur på 60 grader.

La kjøttet hvile i ett par minutter før du skjærer i det.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere