Bremykt Logo

Det finnes uendelige mange oppskrifter på julens småkaker og alle har som regel sin familiefavoritt. Her er en superenkel oppskrift på colakaker (brune pinner, karamellkaker) som blir litt seige når de lagres og ikke minst har de deilig smak av karamell.

Ingredienser

(ca. 75 stk.)
200 g Bremykt Original, romtemperert
2 dl sukker
2 ss vaniljesukker
2 ss (ca. 80 g) sirup
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme. Kle to stekebrett med bakepapir.

Fremgangsmåte

Ha Bremykt og sukker i en miksebolle, pisk på høy hastighet til det er litt luftig. Rør inn resten av ingrediensene. Bruk gjerne en k-krok eller lignende til dette. Kna deigen godt sammen med hendene på melet bakebord. Trill deigen ut til 5 lange pølser, litt kortere en stekebrettet på langsiden. Trykk pølsene litt flate etter at det er lagt på stekebrettet, og stek på midterste rille 10-12 minutter. Skjær kakene på skrå (ca. 2 cm) med en gang du tar brettet ut av ovnen.
Avkjøl og oppbevar i lufttett kakeboks.
Tips:
Kakene kan lages i god tid før de spises, de holder seg minst 4 uker dersom de oppbevares riktig.