Goro

Goro er en julekake med lange tradisjoner, ofte laget med blant annet smult, revet sitronskall og Cognac i deigen, satt kjølig en natt og deretter møysommelig kjevlet, skåret i riktig størrelse passende til gorojernet og deretter stekt. Heldigvis fins det andre litt raskere oppskrifter som denne, helt fri for kjevling.

2020 bk goro pakning
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(1 porsjon)

190 g Bremykt Original
2 dl kremfløte
3 store egg
200 g sukker
175 g potetmel
150 g hvetemel
1 strøken ts kardemomme

Litt Bremykt til steking

Fremgangsmåte

Smelt Bremykt og avkjøl. Pisk fløten til en litt stiv krem. Ha egg og sukker i en miksebolle og pisk til stiv eggedosis, rør inn avkjølt Bremykt og deretter den piskede fløten. Bland potetmel, hvetemel og kardemomme, sikt over eggedosisen og vend inn med en slikkepott. La røra hvile noen minutter før steking.

Varm opp gorojernet og smør over med Bremykt. Legg en liten spiseskje med røre i hvert kammer av gorojernet, stek til kakene er gylne. Legg kakene på skjærefjøl og skjær ut kakene. Skjær også av kantene utenfor mønsteret. Avkjøl på rist.

Tips:
Ønsker du den klassiske tradisjonsrike gorosmaken tilsett finrevet skall av ½ sitron sammen med de tørre ingrediensene og ca. 1 ss. Cognac i smeltet Bremykt før røra blandes.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere