Skinny donuts med blåbær

Lysten på noe søtt og godt, men ikke noe som er for usunt kanskje? Skinny donuts med friske blåbær er nydelige ovnsbakte smultringer og passer perfekt til frokost ved siden av en kopp te.

2020 ns skinny donuts
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(8 stk.)

50 g Bremykt, smeltet
1 dl mandelmelk (ev. lettmelk)
1 stort egg
100 g byggmel
100 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
70 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 klype salt

100 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme. Smør en donutform med Bremykt. Vi brukte en med 6 ringer og stekte i 2 omganger.

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp sammen Bremykt, mandelmelk og egg, hell over i bakebollen og rør alt godt sammen. Vend til slutt inn blåbær. Ha deigen i en sprøytepose, sprøyt jevne smultringer i ringene på forma, ca. ¾ fulle. Stek på midterste rille ca. 14 minutter til donutsene er lys gylne. Avkjøl litt i forma og videre på rist. Bruk en gaffel til å ta opp smultringene med.

Tips:
Byggmelet gir donutsene en litt grov tekstur, ønsker du en lettere donut bruk bare hvetemel.

Dersom du vil unne deg noe litt ekstra godt, dypp donutsene i melisglasur.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere