(8 stk.)
50 g Bremykt, smeltet
1 dl mandelmelk (ev. lettmelk)
1 stort egg
100 g byggmel
100 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
70 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
100 g friske blåbær
Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme. Smør en donutform med Bremykt. Vi brukte en med 6 ringer og stekte i 2 omganger.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp sammen Bremykt, mandelmelk og egg, hell over i bakebollen og rør alt godt sammen. Vend til slutt inn blåbær. Ha deigen i en sprøytepose, sprøyt jevne smultringer i ringene på forma, ca. ¾ fulle. Stek på midterste rille ca. 14 minutter til donutsene er lys gylne. Avkjøl litt i forma og videre på rist. Bruk en gaffel til å ta opp smultringene med.
Tips:
Byggmelet gir donutsene en litt grov tekstur, ønsker du en lettere donut bruk bare hvetemel.
Dersom du vil unne deg noe litt ekstra godt, dypp donutsene i melisglasur.