Sommerkake med krem og friske bær

Denne herlige kaken er prefekt å servere i sommerhalvåret. Her er det ikke spart på godsakene – det er bær både inni kakedeigen, som fyll og som pynt på toppen.

Sommerkake tove holter
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Kakedeig:
3 egg
200 g brun farin
3 ts vaniljesukker
50 g smeltet Bremykt
2 dl Kefir
1 ts bakepulver
1 ts natron
200 g mel
100 g bringebær
150 g blåbær

Krem:
5 dl kremfløte
5 ss sukker
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt Bremykt. Mens smøret avkjøles, piskes egg, brun farin og vaniljesukker luftig. Tilsett deretter det våte (Bremykt og Kefir) og det tørre (bakepulver, natron og mel) om hverandre. Røren helles så i en bakepapirkledd liten langpanne. Fordel bærene i røren. Kaken stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Skjær f. eks. kaken i ruter og server den som den er med krem og bær, eller del den i to eller tre og server den lagvis med krem og bær (jordbær, bringebær og blåbær). Masse bær = skikkelig sommerkake.

Ha ingrediensene til kremen i en bolle og pisk kremen stiv. Kremen fordeles mellom lagene og oppå kaken sammen med bær.


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere