Bremykt Logo

Denne herlige kaken er prefekt å servere i sommerhalvåret. Her er det ikke spart på godsakene – det er bær både inni kakedeigen, som fyll og som pynt på toppen.

Ingredienser

Kakedeig:
3 egg
200 g brun farin
3 ts vaniljesukker
50 g smeltet Bremykt
2 dl Kefir
1 ts bakepulver
1 ts natron
200 g mel
100 g bringebær
150 g blåbær
Krem:
5 dl kremfløte
5 ss sukker
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt Bremykt. Mens smøret avkjøles, piskes egg, brun farin og vaniljesukker luftig. Tilsett deretter det våte (Bremykt og Kefir) og det tørre (bakepulver, natron og mel) om hverandre. Røren helles så i en bakepapirkledd liten langpanne. Fordel bærene i røren. Kaken stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Skjær f. eks. kaken i ruter og server den som den er med krem og bær, eller del den i to eller tre og server den lagvis med krem og bær (jordbær, bringebær og blåbær). Masse bær = skikkelig sommerkake.
Ha ingrediensene til kremen i en bolle og pisk kremen stiv. Kremen fordeles mellom lagene og oppå kaken sammen med bær.