Bremykt Logo

Ingenting smaker så godt som varme fluffy og hjemmelagde donuts.

Ingredienser

380 g melk
70 g sukker
14 g gjær
14 g salt
2 egg
700 g mel
80 g bremykt

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene, men vent med å elte inn smør til slutt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for å lette arbeidet. Elt/kna deigen til den slipper bollen/underlaget. Del inn i ca 14 emner og form boller som legges til heving i 30 min. Rull deretter ut bollene til 1,5-2 cm i tykkelse og stikk ut senter med ring i 3 cm diameter.
La heve til dobbel størrelse og frityr steik i rapsolje som holder 180 grader. Stek til gylne. Enkel glaze lages med litt melk og melis. Tilsett farge hvis ønskelig og pynt med jordbær støssel eller annet digg.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!