Donuts med jordbær glaze og poping candy

Ingenting smaker så godt som varme fluffy og hjemmelagde donuts.

Ff51e303 f846 46ca 97f6 ee7de5d2f37f
Kristine

Ingredienser

380 g melk
70 g sukker
14 g gjær
14 g salt
2 egg
700 g mel
80 g bremykt

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene, men vent med å elte inn smør til slutt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin for å lette arbeidet. Elt/kna deigen til den slipper bollen/underlaget. Del inn i ca 14 emner og form boller som legges til heving i 30 min. Rull deretter ut bollene til 1,5-2 cm i tykkelse og stikk ut senter med ring i 3 cm diameter.
La heve til dobbel størrelse og frityr steik i rapsolje som holder 180 grader. Stek til gylne. Enkel glaze lages med litt melk og melis. Tilsett farge hvis ønskelig og pynt med jordbær støssel eller annet digg.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere