Bremykt Logo

Luftig surdeigbrød med sprø skorpe.

Ingredienser

100 g aktiv surdeigsstarter
250 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvetemel finmalt
360 g vann
10 g salt
Bremykt til servering

Fremgangsmåte

1. Bland 360g vann (ca 30 grader) med 100g aktiv surdeig.
2. Bland i melet.
3. La det stå tildekket i ca 30 min.
4. Bland inn saltet ved å klype det inn med en fuktet hånd.
5. La deigen stå i ca 30 min.
6. Med en fuktet hånd; ta tak i en del av deigen langs kanten av bollen og dra det opp og brett innover over resten av deigen. Gjør dette rundt hele bakebollen.
7. Gjenta trinn 5 og 6 tre ganger.
8. Ta deigen ut på benken og stram den opp og form den til en runding.
9. La deigen hvile i ca 30 min.
10. Stram opp og form deigen til en runding igjen og plasser i hevekurv.
11. La deigen hvile i hevekurv i kjøleskap over natten.
13. Snitt brødet med et barberblad eller en veldig skarp kniv.
12. Stek brødet neste dag. Stekes ved 250 grader på over og undervarme. Start steketiden med å ha brødet inni en pyrexform, ta lokket av denne av etter ca 25 min og stek videre i omtrent 15 min for å få sprø skorpe.
13. La brødet avkjøle og server gjerne til supper og annet med bremykt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!