Halvgrovt surdeigsbrød

Luftig surdeigbrød med sprø skorpe.

20210117 211846
Randi Sund

Ingredienser

100 g aktiv surdeigsstarter
250 g siktet hvetemel
250 g sammalt hvetemel finmalt
360 g vann
10 g salt
Bremykt til servering

Fremgangsmåte

1. Bland 360g vann (ca 30 grader) med 100g aktiv surdeig.
2. Bland i melet.
3. La det stå tildekket i ca 30 min.
4. Bland inn saltet ved å klype det inn med en fuktet hånd.
5. La deigen stå i ca 30 min.
6. Med en fuktet hånd; ta tak i en del av deigen langs kanten av bollen og dra det opp og brett innover over resten av deigen. Gjør dette rundt hele bakebollen.
7. Gjenta trinn 5 og 6 tre ganger.
8. Ta deigen ut på benken og stram den opp og form den til en runding.
9. La deigen hvile i ca 30 min.
10. Stram opp og form deigen til en runding igjen og plasser i hevekurv.
11. La deigen hvile i hevekurv i kjøleskap over natten.
13. Snitt brødet med et barberblad eller en veldig skarp kniv.
12. Stek brødet neste dag. Stekes ved 250 grader på over og undervarme. Start steketiden med å ha brødet inni en pyrexform, ta lokket av denne av etter ca 25 min og stek videre i omtrent 15 min for å få sprø skorpe.
13. La brødet avkjøle og server gjerne til supper og annet med bremykt.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere