Foccaciasnurr

Et herlig brød som passer godt til varme og kalde dager. Smakfullt brød til grillmat,pasta,salater,gryter og supper.

3969f0f2386040444e90a30d7bae7f9ea7fb
Snapchat 1388064403
Linn Merethe Olsen lykkeligogmett.bloggi.no

Ingredienser

1 pk tørrgjær

1 ts honning

1 ts salt 

1 klype hornsalt

3,5 dl lunkent vann 

1 dl olivenolje

250 g hvetemel 

200 g tipo 0 pizzamel 

1/2 paprika i tynne skiver 

1/2 liten rødløk i skiver 

 

Pensling: 

2 ss smeltet bremykt

1 ss finhakket fersk timian 

1/2 ts hvitløkspulver 

Maldonsalt

Peppermix 

Fremgangsmåte

Ha mel,hornsalt og salt i en bakebollen (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Mål opp vann og ha i honning og tørrgjær. La blandingen stå litt slik at gjæren aktiveres (dannes bobler på toppen). Start kjøkkenmaskinen og tilsett det våte. Elt deigen godt, ca 5-10 minutter til deigen slipper bollen. Dekk til bollen og sett på et lunt sted i 1 times tid.

Skjær paprika,løk og hakka timian. Bland smeltet bremykt,timian og hvitløkspulver og sett til siden. Ta litt olivenolje og smør bakeunderlaget, ha så deigen over. Del deigen i 10 emner. Trill deigen ut til pølser på størrelse med lillefingertykkelse. Legg så hvert emne på et bakepapirkledd stekebrett slik at det danner en sirkel. Ta så paprikastrimler og løkstrimler og legg mellom sprekkene i ønsker mønster. Dekk til og sett til etterheving i minst 30 minutter. 

Pensle deigen med smøret og strø på maldonsalt og peppermix etter eget ønske og smak. 

Stekes midt i ovnen på 225° i 15-20 min avhengig av ovn. Sjekk etter 15 min og se an fargen. 

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere