Sveler

Sveler som smelter på tungen, samtidlig så lett å lage at om du får uventet besøk er det bare å svinge frem takka og servere frem deilig bakst på null komma niks som alle elsker.

Inbound3927562145590879431
Siv Jorunn Haukås tinglum

Oppskrift jeg har testet meg frem til med litt prøving og feiling gjennom mine snart 33. Disse svelene har jeg fått mye skryt av fra naboer og venner 🥰 og håper flere vil like og som jeg håper vil bli en oppskrift som kan bli en tradisjons oppskrift 🥰

Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
1 l kulturmelk
8 dl hvetemel
1 ts natron
0.5 ta hornsalt
50 g smeltet bremykt

Fremgangsmåte

Ta frem takka og sett den på, jeg bruker varmegrad mellom 5-6.
Pisk luftig eggedosis av 4 egg og 2 dl sukker.
Smelt 50 g bremykt smør, og sett det til siden.
Hell 1 liter kulturmelk i eggedosisen, mål opp 8 dl hvetemel med 1 ts natron og en halv ts hornsalt og bland det forsiktig inn i røra. Rør inn smøret til slutt.
For å få små passe sveler til barna bruker jeg ausa som var med dobbelt vaffeljernet til wilfa, disse er geniale. Ønsker jeg store sveler bruker jeg de store ausene til de enkeltvaffel jernene til wilfa. Da er det lett å få de runde å fine. Snur svelene når de bobler opp på oversiden, da er de gyldne på undersiden.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere