Bremykt Logo

Sveler som smelter på tungen, samtidlig så lett å lage at om du får uventet besøk er det bare å svinge frem takka og servere frem deilig bakst på null komma niks som alle elsker.

Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
1 l kulturmelk
8 dl hvetemel
1 ts natron
0.5 ta hornsalt
50 g smeltet bremykt

Fremgangsmåte

Ta frem takka og sett den på, jeg bruker varmegrad mellom 5-6.
Pisk luftig eggedosis av 4 egg og 2 dl sukker.
Smelt 50 g bremykt smør, og sett det til siden.
Hell 1 liter kulturmelk i eggedosisen, mål opp 8 dl hvetemel med 1 ts natron og en halv ts hornsalt og bland det forsiktig inn i røra. Rør inn smøret til slutt.
For å få små passe sveler til barna bruker jeg ausa som var med dobbelt vaffeljernet til wilfa, disse er geniale. Ønsker jeg store sveler bruker jeg de store ausene til de enkeltvaffel jernene til wilfa. Da er det lett å få de runde å fine. Snur svelene når de bobler opp på oversiden, da er de gyldne på undersiden.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!