Verdens beste brød

Deilig hjemmebakt brød , akkurat så grovt du vil ha det

Grovbrød1
Bente Christin Ovesen

Jeg baker de brødene 2 ganger i uken, familien vil ikke ha andre brød enn hjemmebaksten .
Kjøpebrød er bare luft sier de.
Man kan bytte ut så de blir finere eller grovere.

Ingredienser

16 dl lunkent vann.
4 ss Bremykt
1 pk tørrgjær
3 ts salt
3 ts sukker
1,5 ss 7% eddik
500 g grovbakst
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl havregryn
ca 1 kg hvetemel

Fremgangsmåte

Bland vann , Bremykt ,salt, sukker, gjær og la stå i 5 minutter.
Bland i alt melet og eddiken og elt deigen i ca 15 minutter .
Del deigen i 3 deler og legg de over i smurte brødformer.
Sett formene til heving i ca 1 time.
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 40-45 minutter .

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere