Eplesnurrar med karamelliserte epler og karamellglasur

Veldig gode eplesnurrar med karamelliserte epler og karamellglasur.
Desse er spesielt gode med norske epler no om hausten.

Img 2068
Anne Marte Lyseng

Desse eplesnurrane er ein favoritt om hausten, når det er gode norske epler.

Ingredienser

Deig:
75 g Bremykt
2 dl mjølk
1 egg
25 g gjær
50 g sukker
2 ts kardemomme
1 ts salt
ca 450 g kveitemjøl

1 egg til pensling

Karamelliserte epler:
2 - 3 norske epler
4 ss Bremykt
3 ss brunt sukker
litt salt
1 ts kanel

Karamell:
100 g sukker
4 ss vatn
2 ss Bremykt
1 dl kremfløyte
2 klyper maldonsalt

Fremgangsmåte

1. Skrell epla og ta ut kjernehuset.
2. Skjer dei opp i teningar.
3. Smelt Bremykt i steikjepanna.
4. Ha i epla, sukker, salt og kanel.
5. Steik til eplebitane er møyre og ta panna av plata.
6. Lag karamell ved å blande sukker og vatn i ein kjele.
7. Kok opp, utan å røre.
8. La dette koke til sukkeret blir til ein gyllen karamell.
9. Ha i Bremykt og rør litt.
10. Slå i litt om senn av fløyta.
11. Rør inn salt og la det småkoke i 2 - 3 minutt.
12. Lag ein gjærdeig, på vanleg måte, anten for hand eller i ein kjøkkenmaskin.
13. La deigen heve til dobbel storleik, ca 30 minutt og dekk bollen med plast.
14. Ta deigen på benken og kjevle han til eit rektangel.
15. Smør epla utover.
16. Gjer det same med litt av karamellen.
17. Rull saman til ei pølse og skjer opp i 12 like store emne.
18. Legg desse i bakepapirkledd liti langpanne, ca 30 x 20 cm.
19. Dekk med plast og la dei etterheve, ca 30 - 40 minutt.
20. Pensle med samanpiska egg og steik ved 180 grader C, ca 20 minutt.
21. Avkjøl på rist.
22. Rett før servering smør ein over resten av karamellen og rører ut litt melis med vatn og renner over i ein tynn stråle.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere