Wienerbrødboller

Bolle eller wienerbrød? Eller Wienerbrød av bolle deig?

Ubeskrivelig nyyydelige er de iallfall!

(ps Foto av kakene må nok legges inn senere, de er svært fotogene når de er ferdig, men de er enda mer fristende å spise enn å vente på å bli fotografert! :-D

Seriøst!
..jpg
Trine Dokkesveen

Virker veldig enkel og ikke så spennende på papiret, men ferdig laget er de det mest uimotståelige enkelte kaken som finnes! En miks av flere smaker og type røre/deig som gir mange smaker for hver munnfull!

Ingredienser

4 del melk
1 pakke gjær
ca 400 gram Bremykt steke og bake
3 ss sukker
10-12 del mel til en passe fast deig.
Fyll:
150 gram Bremykt steke og bake
3 ss sukker
1 vaniljestang eller 3 ts vaniljesukker

Pynt med melisglasuer og eventuelt knuste valgfrie nøtter

(Bollene kan lages ferdig og heves for så å fryses, tas opp og stekes når man får gjester. Eller man kan fryse de når de er ferdigstekte).

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i kald eller romtemperert melk.
Smuldre i smøret, sukker og mel.
Kjevle ut deigen, skjær ut firekanter på ca 10 x 10 cm.
Rør sammen fyllet og fordel det på alle firekantene.
Brett de fire hjørnenen mot midten.
Legges på stekeplate og heves ca 3 timer.
Pensle bollene med pisket egg eller søtmelk og stek på 250 grader i ca 6-8 minutter.

Avkjøles litt og pyntes med melisglasur og eventuelt knuste valgfrie nøtter

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere