Donuts med vaniljefyll

Den beste baksten. Hvem liker ikke søtt, salt, sprøtt og saftig. Disse donutsene kan ha utallige toppinger og er enkle å lage. Perfekt til alle anledninger.

15627d68 421a 4216 b82e 23fc105dfe77
Emilie Kleiven Osen instagram.com/emilieosen?

Ingredienser

11 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
2 egg
0,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
3 ss sukker
3 dl melk
60g bremykt smør
Rapsolje til steking

Fyll:
1 pk vaniljekrem

Topping:
400g Melis
3 ss kakao pulver
Knuste Smash, orekjeks eller annet valgfritt topping

Fremgangsmåte

1. bland halvparten av melet sammen med gjær, bakepulver, vaniljesukker, melk og sukker i ca 2 min i kjøkkenmaskinen.


2. la det hvile til gjæren aktiveres og det begynner å boble litt, tilsett så resten av melet og egg og la kjøkkenmaskinen gå på lav-middels hastighet i 5 min

3. tilsett bremykt smør og la maskinen gå i ca 10 min til på middels-høy hastighet.

4. La deigen heve i 40 min (eller til dobbel størrelse) på et lunt sted

5. strø litt mel på benken og skjevle deigen til 2-3 cm tykkelse

6. Finn frem 1 stor og en liten form som er rundt og som kan brukes til å stanse ut donutsene
Har du ikke former kan du bruke et stort glass og et eggeglass eller en kork feks.

7. stensle ut sirkler med den store formen og trykk ut den lille sirkelen i midten av den store.

8. sett de til etterheving i 1 time eller til dobbel størrelse

9. varm olje i en kjele. for å sjekke om oljen er varm nok kan du bruke en tresleiv som du stikker ned i oljen, bobler det rundt sleiven er oljen varm nok.

10. ligg en og en donut i oljen og stek den på begge sider til den eser og er gylden brun på begge sider.

Pynt og fyll:
1. når donutsene er avkjølt fyller du en sprøytepose med vaniljekrem og lager 1-2 hull i en og en av donutsene og fyller med vaniljekrem

2. bland melis med kakaopulveret og vann i en dyp tallerken. melisglasuren skal være ganske tykk. knus også kjeks/smash i en dyp tallerken

3. dypp en og en donut i glasuren og så i de knuste kjeksene

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere