Bremykt Logo

En sunnere måte å nyte en enkel og rask, men utrolig deilig smultring som barn og voksne vil glede seg over.

Ingredienser

Ingredienser
1/2 kopp varmt vann
1/4 kopp varm melk
2¼ ts tørr aktiv gjær
⅓ kopp granulert sukker + 1 ss
¼ kopp BREMYKT smør smeltet
1 egg
1 eggeplomme
1 ts vaniljeekstrakt
2 3/4 kopper allsidig mel (tilsett mer etter behov)
½ ts salt
Matlagingsspray
din favoritt melkesjokolade (smeltet)

Fremgangsmåte

Bruksanvisning
Skum opp gjæren
Tilsett 1/2 kopp varmt vann, 1/4 kopp varm melk (42 grader Celsius), 2 1/4 ts tørr aktiv gjær og 1 ss granulert sukker i en stor målebeger.
Ha alt i mikseren
Tilsett nå 1/3 kopp granulert sukker, 1/4 kopp smeltet BREMYKT smør, 1 egg, 1 eggeplomme, 1 ts vaniljeekstrakt, 2 3/4 kopper allsidig mel (skjeet og jevnet ut), og ½ ts salt. Hell deretter i gjærblandingen og sett på krokfestet.
Begynn å blande på lav hastighet til melet er innarbeidet i væsker. Ta deretter farten opp til høy og slå i 5 minutter. Skrap deretter ned sidene av vispeskålen.
Hvis deigen ser for klissete ut, tilsett 1 ss mel om gangen. Sørg for å blande godt og skrap ned sidene av bollen mellom hver tilsetning av mel. Du vil ikke tilsette for mye mel, ellers blir smultringene for tørre. De skal ha en litt klissete tekstur.
La deigen heve en time i en oljet bolle, dekket med plastfolie eller klut.
Når deigen doblet størrelsen, slår du ned overflødig luft. Klipp og form som ønsket.
La den heve igjen i 20-30 minutter, dekket.
Spray matlagingsspray i airfryer -kurven. Plasser smultringer med minst 1 tommers avstand. Airfryer i 4 minutter ved 170 grader Celsius.
Smelt den valgte sjokoladen i en mikrobølgeovn i 1 minutt. Bland til glatt. Dypp de avkjølte smultringene. Du kan nyte den like etterpå, eller du kan la sjokoladen stivne.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!