Smuldrebollekake

Det beste av to verdener: bolledeig med smuldretopping.

20211014 171610
Lillian Dale

Min mors bolledeigoppskrift kombinert med smuldretopping. Drt beste fra to verdener. Man kan ha i vaniljesaus, bær etc

Ingredienser

Deig:
100 g bremykt smør
5 dl melk
25 g gjær
100 g sukker
1/2 ts kardemomme
Ca 8 dl hvetemel

Topping:
150 g bremykt smør
150 g sukker
300 g hvetemel

Fremgangsmåte

1: smelt smøret
2: ha i melken
3: ha i en bakebollen med gjæren
4: ha i mel og elte til deigen er blank
5: hev til deigen er dobbelt så stor
6: bland sukker, smør og mel til smuldreblandingen
7: når deigen har hevet, kjevle den ut i en langpanne
8:la deigen heve i 30 min
9: ha på smuldreblandingen
10: la heve 30 min
11: stek midt i ovn på 200 grader i ca 20 min

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere