Karamellsaus

Verdensbeste karamellsaus!

93b2b481 2a04 402f acb3 6316d6a1fe78
8c41d2db 4495 4d8a a57b d7a0e67a9dd8
Josefine Lamø www.sweetbyjossis.com

Denne oppskriften har jeg utviklet selv og er nå ekstremt populær både i makronene mine, som kakefyll i sjokoladekaken eller bare på glass for ø ha over isen!

Ingredienser

2 bokser fløte
140 gr brunt sukker
470 gr hvitt sukker
160 gr lys sirup
6 ss bremykt
3 ts vanilje sukker
Evt. noen klyper salt

Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene sammen i en stor kjele.

2. Kok karamellen mens du rører konstant.

3.Når karamellen når 105 °C tar du kjelen av platen. Om du skal bruke det som fyll i makroner, kok til 115 °C og som fyll i kaker ca 110°C.

Avhengig av hva du skal bruke den til, kjøler du karamellen ned.

Skal du ha karamellsaus så heller du sausen direkte over i krukkene og setter i kjøleskapet.

Denne oppskriften er helt nydelig også som fyll i makronene.

Før du skal bruke karamell sausen etter det har vært i kjøleskapet, så er det bare å sette den i 15 sekunder i mikroen så blir den flytende og deilig! Perfekt på isen!

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere