Gulrotstang (Kombinert Gulrotkake og Kanelstang)

Denne kanelstangen er myk, luftig og ikke minst veldig god. Men den smaker nesten som en gulrotkake!

Folkets favoritt 2021
Jas
Folkets favoritt Norges beste bakst 2021
Betina Reine www.youtube.com/c/Misbettaa

Dette er en oppskrift jeg kom på da jeg ønsket å lage noe unikt som jeg ikke hadde sett før.
Pluss gulrotkake og kanelstang er begge mine favoritter når det kommer til bakst, derfor passet det perfekt å få en liten bit av begge deler.

Ingredienser

5 dl melk
150g sukker
1 pose tørrgjær
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1.5 ts kardemomme
1 ts salt
1 stk vaniljestang
800g hvetemel
150g bremykt
2 store gulrøtter

Gulrotkremen:

400g kremost naturell
100g bremykt
350g melis
3 ts vaniljesukker
3 ts kanel
1 liten gulrot.

Fremgangsmåte

*Les tips nederst i beskrivelsen*

1. Start med å varme opp melka, sukkeret og innholdet i vaniljestanga til sukkeret er smeltet. (ca 37 grader)
2. Ha alt det tørre i en kjøkkenbolle (bakepulver, kanel, tørrgjær, kardemomme og salt)
3. Tilsett melkeblandingen i det tørre, deretter elter du deigen i ca. 15min med eltekrok. (kan gjøres for hånd om du ikke har kjøkkenmaskin)
4. Rasp 2 av 3 gulrøtter.
5. Tilsett 150g bremykt og gulrøttene du nettopp raspet opp i bakebollen. Deretter elt dette sammen i 10min til (det kan hende du må tilsette litt hvetemel til - deigen skal kunne løsne lett fra bollen, men samtidig være litt klissete)
6. Sett deretter bakebollen til heving med plast over. Skal heve en time eller til dobbel størrelse.

7. Ta litt hvetemel på benken, eventuelt olje. (Jeg foretrekker å ta litt hvetemel først, slik at deigen blir litt mer fast - deretter tar jeg litt olje)
8. Del deigen opp i ca. 10-12 biter, rull dem ut og form dem til en pølse på ca 10cm.
9. Legg dem på ett stekebrett med bakepapir, og sett til heving i ca. en time til.
10. Stek stengene på over- og undervarme i 11-12 minutter på 200 grader.
11. Mens stengene steker kan du nå lage toppingen. Tilsett osten, bremykt, melis, kanel og vaniljesukker i en bolle og rør rundt. (gjerne kjøkkenmaskin) Sett inn i kjøleskapet mens du venter.
11. Når stengene er ferdigstekt, lar du de kjøle seg helt ned etterpå.
12. Rasp siste gulrot du har igjen mens du venter.
13. Når stengene nå er nedkjølt kan du smøre dem med toppingen, deretter drøsse på litt gulrot over.

*Tips: Jeg lager ikke stengene for søte, da jeg synes toppingen er ganske søt, men hvis det er ønskelig kan du tilsette mer sukker i selve deigen for søtere stenger
* Du kan godt droppe kanel i toppingen også, om du ikke liker det - men du kan også tilsette mer om det er ønskelig. Smak deg frem.
* Er du ikke glad i kardemommesmaken så kan du godt sløyfe det også, eller tilsette mindre.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere