Kantarellsmørbrød

Deilig hjemmelaget brød med nydelig kantarellstuing gratinert i ovnen.

9c174976 07d4 409e 8d8c bc7d3da8f179
Caroline Solberg

Det er dette familien gleder seg til hver høst!

Ingredienser

Brød:
25 g fersk gjær
3 dl vann
175 g sammalt hvete, grov
350 g hvetemel
20 g Bremykt smør
1 ts salt
1 ss honning
1 ss olivenolje
1/2 ts oregano
1/2 ts basilikum

Soppstuing:
400 g kantareller
2 ss bremykt smør
1 dl fløte
1 ss rømme
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
2 store hvitløksfedd

Topping:
Jarlsberg ost

Fremgangsmåte

Brød:
1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett lunkent vann, og rør til all gjæren er oppløst.
2. Ha i de resterende ingrediensene (utenom bremykt smør). Elt inn litt og litt av melet i om gangen.
3. Tilsett så romtemperert bremykt smør, og elt videre til alt smøret er blandet inn.
4. Forheving: Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
5. Utbaking: Strø litt mel på bakebordet. Form brødet slik at det passer fint i brødformen.
6. Etterheving: Strø mel over brødene. Etterhev brødene under et rent kjøkkenhåndkle. Når brødene har hevet til dobbel størrelse er de klare til steking.
7. Sett på stekeovnen på 190°C.
8. Stek brødene midt i stekeovnen i ca 40-45 minutter. Avkjøl på rist.

Kantarellstuing:
1. Stek kantarellene i en panne til alt vannet er kokt vekk.
2. Tilsett de resterende ingrediensene, og rør om på medium varme i 5-10 minutter.
3. Fordel kantarellstuingen jevnt ut over 4 brødskiver (eller flere om du foretrekker et tynnere lag med kantarellstuing).

Kantarellsmørbrød:
1. Sett på stekeovnen på 180°C.
2. Plasser flere skiver med jarlsberg ost på skivene med kantarellstuing.
3. Stek midterst i stekeovnen i 10 minutter.

Bon appetitt!

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere