Knekk dessertkake

Det som er spesielt med denne baksten er at den er sprø, men smelter på tungen. Man kan mikse og trikse som man vil og finne ut hvordan man liker desserten best. Kanskje man er større tilhenger av is enn krem, kan det fint byttes ut. Samme gjelder med eplemost som kan byttes ut med andre typer syltetøy! Man kan pynte med knekken på bløtkaker eller spises som den er!

6c181443 13e2 4ec2 b746 772c37f88213
Karoline Omre

Min bestemor fant opp denne oppskriften da hun var like gammel som meg. Hun likte å leke seg på kjøkkenet akkurat som jeg har blitt så glad i. Hun gikk bort for noen år siden, denne desserten minner meg og resten av familien om henne fordi vi alltid fikk den servert da vi kom på besøk

Ingredienser

200 gram bremykt smør
200 gram sukker
150 gram hvetemel
250 gram havregryn

Fremgangsmåte

1. Alle ingrediensene blandes opp i en gryte og varmes opp
2. Legges deretter i langpanne og stekes i 25-30 minutter ved 160 grader, eller til det er gylden brunt
3. Smuldre opp så det ser ut som grov kavring
4. Legg knekk og krem lagvis like før servering
5. eplemost passer ypperlig sammen med desserten

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere