Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

200 g Bremykt
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
2 store egg
120 g hvetemel
80 g havremel
2 ts bakepulver
1 liten ts vaniljeekstrakt (ev. vaniljesukker)
Ca. 800-900 g plommer uten stein
Litt sukker
Noen sitrondråper
Smuldretopping:
50 g Bremykt
50 g sukker
30 g hakkede mandler
50 g havregryn
30 g kokosmasse
en dæsj kanel
en dæsj kardemomme

Fremgangsmåte

1. Begynn med å fjerne plommesteinene og grovkutt plommene. Dryss over litt sukker og noen sitrondråper, og sett det til side.
2. Visp Bremykt og sukker i noen minutter til det blir luftig.
Visp så inn ett egg om gangen.
3. Sikt sammen og vend inn hvetemel, havremel, bakepulver. Tilsett vaniljeekstrakt.
4. Kle ei springform (24-26cm) med bakepapir og bre røra utover. Legg plommer over i et tett lag - vær raus!
5. Tilsett ingrediensene til smuldretoppingen i en bolle, og elt det sammen til smuler med hendene. Dryss smuldretoppingen over som et lokk og stek kaken på midterste rille i 170 grader i ca. 1 time. Husk at ovner steker forskjellig, og at steketid bare er veiledende.
6. Serveres lun og gjerne med ei kule vaniljeis eller vaniljesaus. Vel bekomme!

Loading content...