Sunne bananmuffins med sjokoladesmak

En muffins man kan servere med god samvittighet, og en genial måte å bruke opp overmodne bananer. Perfekt i matpakka, som et mellommåltid eller når man bare har lyst på noe godt. En oppskrift som er enkel å tilpasse antall bananer man har.

20211019 183106
Lillian Ringstad Harfallet

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

2 godt modne bananer
2 egg
1 dl Bremykt
2 dl havregryn
2 ts bakekakao
1 ts bakepulver
1 ss chiafrø og 2 ss vann
1 ss linfrø
0,5 ts vaniljeekstrakt

Solsikkekjerner eller bakesjokolade fra dr. Oetker til pynt

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 190⁰c varmluft.
2. Bland chiafrø og vann i en liten skål eller kopp, og sett til side så lenge.
3. Mos bananene i en bolle.
4. Smelt Bremykt og tilsett i bananene, sammen med eggene, og bland godt.
5. Ha i vaniljeekstrakt, bakepulver, linfrø og chiafrøblandingen, og rør det godt inn.
6. Bland inn kakaopulveret.
7. Tilsett havregryn og rør det det er helt blandet inn.
8. Fordel røra på 12 muffinsformer og pynt med solsikkekjerner eller bakesjokolade.
9. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
10. Avkjøles på rist.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere