Holtha's brune pinner

Mine helt spesielle brune pinner, har vært et høydepunkt for hele storfamilien de siste 12 årene! 🤗❤️ Det begynte med at jeg ikke leste oppskriften grundig, men slumpet litt, og endte med min egen variant, så hver førjulstid i desember, deler jeg ut kakebokser med mine deilige kaker, til mine foreldre, min sønn og svigerdatter, og gjerne til venner! Gleder meg allerede til årets bakst!.🤗❤️⭐

Inbound7151183521178855784
Inbound1061760581638642267
Trude Nybø Holth

Brune pinner ønsket jeg å føre videre, da min kjære bestemor, alltid lagde dette til jul, og hun var nokså dement da jeg begynte å ta over både baksten av brune pinner, serinakaker, og mange fler!
Jeg baker også mye gjærbakst, muffins, sjokoladekake, Toscakake, eplekake, og gulrotkake, og jeg/ vi elsker Bremykt!! 🙌⭐💛

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

For en porsjon, er dette ingrediensene;
1. 200 g romtemperert Bremykt smør
2. 200 g sukker
3. 1 eggeplomme
4. 1 god ss lys sirup
5. 1-2 ts malt kanel
6. 1,5 ts vaniljesukker
7. 1 ts natron
8. 300 g hvetemel

Til pensling;
1 sammenvispet egg
Ca 1 dl perlesukker
Ca 1 dl hakkede mandler

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte;

-Forvarm stekeovnen til 175 °C, og bruk varmluft.
-Legg bakepapir på to stekebrett.
- Rør Bremykt og sukker godt sammen, helst i kjøkkenmaskin.
-Bland inn resten av ingrediensene, men det er lurt å holde igjen litt av melet for å justere underveis.
-Elt deigen raskt sammen, og del deretter deigen i 6 emner.
-Form hvert av emnene til tykke pølser, og løft de over på stekebrettet.
-Trykk ut hver av "pølsene" med rene fingre, til de er ca 4-5 mm flate.
- Pensle med det vispede egget, og dryss et fint lag med kanel over kakene. Strø på godt med hakkede mandler, før du drysser perlesukkeret over. ( Med sukkeret til slutt, karamelliseres mandlene under steking).
-Stek kakene på midterste rille i ovnen i ca. 12-14 minutter. ( Alltid avhengig av ovn)
Skjær i 1,5-2 cm brede stenger på skrå mens de er varme. Avkjøl deretter på rist, før de bokstavelig talt er i boks!
Lykke til! 👌😉

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere