Karamellsaus med salte peanøtter

Denne karamellsausen passer perfekt til både kaker, is og andre desserter.

De salte peanøttene gir en spennende tvist på den ellers søte sausen.

En morsom gave til matglade mennesker.

Img 20211023 085627 bokeh  01
Snapchat 1384821640
Kristine Lauve Irgens

Denne oppskriften er basert på bestemor sin fantastiske fløtekaramellsaus.

Ingredienser

80 g sukker
135 g glukose
200 g kremfløte
60 g Bremykt
6 g havsalt
120 g salte peanøtter

Fremgangsmåte

1. Ha sukker og glukose i en tykkbunnet kjele.
2. Kok opp på middels varme, rør av og til, til alt av sukkeret er oppløst og den klare sirupen koker rundt om kantene av kjelen.
3. La det hele småkoke, uten å rører i kjelen, til sirupen har fått en lys gyllen farge.
4. Beveg litt på pannen i en virvelbevegelse for å oppnå en jevn karamellisering til karamellen har fått en gyllen brun farge.
5. Varm kremfløten opp til kokepunktet i en annen kjele.
6. Skru ned varmen på kjelen med karamellsausen til middels lav varme.
7. Tilsett øyeblikkelig den varme fløten forsiktig over karamellen, litt av gangen, under konstant røring til en jevn men skummende saus (ca. 1 min).
8. Kok karamellblandingen videre, rør av og til, til skummet avtar og karamellen når ca. 109 grader.
9. Hell sausen over i en bolle og blend inn smør og salt med en stavmikser.
10. Avkjøl sausen litt før du røren inn grovhakkede peanøtter.
11. Hell over på luftet glass.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere