80 g sukker
135 g glukose
200 g kremfløte
60 g Bremykt
6 g havsalt
120 g salte peanøtter
1. Ha sukker og glukose i en tykkbunnet kjele.
2. Kok opp på middels varme, rør av og til, til alt av sukkeret er oppløst og den klare sirupen koker rundt om kantene av kjelen.
3. La det hele småkoke, uten å rører i kjelen, til sirupen har fått en lys gyllen farge.
4. Beveg litt på pannen i en virvelbevegelse for å oppnå en jevn karamellisering til karamellen har fått en gyllen brun farge.
5. Varm kremfløten opp til kokepunktet i en annen kjele.
6. Skru ned varmen på kjelen med karamellsausen til middels lav varme.
7. Tilsett øyeblikkelig den varme fløten forsiktig over karamellen, litt av gangen, under konstant røring til en jevn men skummende saus (ca. 1 min).
8. Kok karamellblandingen videre, rør av og til, til skummet avtar og karamellen når ca. 109 grader.
9. Hell sausen over i en bolle og blend inn smør og salt med en stavmikser.
10. Avkjøl sausen litt før du røren inn grovhakkede peanøtter.
11. Hell over på luftet glass.