Grovbrød( ekstra grovt med nøtter og frø)

Verdens beste grovbrød, etter min mening. Det er laget av grovt og fint mel, nøtter, diverse frø, kruskakli, hvetekim, havregryn og smeltet Bremykt. Et skikkelig grovbrød som smaker skikkelig godt!

2. plass 2021
63b13d39 e3e0 4acc b893 c259fbf2ea7b
4a9680fb 2375 4beb 918c 4ee4ce210cb0
Karen marie fæste

Denne brødoppskrifter har jeg laget ut fra inspirasjon fra veldig mange brødoppskrifter.
Det er veldig populært blandet familie og venner.
Jeg synes det har vært vært vanskelig å finne brød som er ordentlig grovt, som smaker veldig godt.
Dette er ett veldig sunt brød som påvirker blodsukkeret mitt lite, viktig for de med diabetes.
De fleste lavkarbobrød er lite gode etter min mening.

Ingredienser

Oppskrift på 3 brød

450 g siktet hvetemel( fint)
500 g sammalt grovt hvetemel
125 g hvetekim
150 g kruskakli
300 g havregryn
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
50g chiafrø
100 g gresskarkjerner
100 g sesamfrø
2 never hakkede mandler eller valnøtter
2 ts sukker
2 ss salt
2 poser tørrgjær( poser à 13 g tilsvarer 50 g fersk gjær)

1,8 L lunkent vann
150 g smeltet Bremykt

Fremgangsmåte

Det lunkne vannet og det smeltede smøret blandes ( må være lunkent) helles i en stor bakebolle ( jeg bruker Kenwood chef x/L

Så tilsetter man alle de tørre
ingredienser og elter i ca 10 min.
Deigen skal være som en fast grøt. Er den for våt tilsettes mer havregryn, for tørr mer vann.

Så heves denne bakebollen ca 1 time.
Deretter haes den i 3 smurte brødformer, smøret med smeltet Bremykt
Brødene pensles med vann og strøs med gresskarkjerner. Trykk de litt ned i brødet, så sitter de bedre.

Formene dekkes med klede og heves i formene ca 45 min. Hevetiden avhenger av temperaturen i rommet.
Hvis dårlig heving, sett de over vaken m varmt vann( på riste)

Brødene stekes på 210 grader varmluft
I ca en time, så uten form ca 15 min,.
Bruk bakepapir underveis og sjekk att det er gjennomstekt.
Jeg bruker steketemometer. Det ble vise min 95 grader.

Brødene avkjøles på rist.
De bør bli kalde før det skjæres opp.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere