Grovbrød( ekstra grovt med nøtter og frø)
Verdens beste grovbrød, etter min mening. Det er laget av grovt og fint mel, nøtter, diverse frø, kruskakli, hvetekim, havregryn og smeltet Bremykt. Et skikkelig grovbrød som smaker skikkelig godt!


Karen marie fæste
Denne brødoppskrifter har jeg laget ut fra inspirasjon fra veldig mange brødoppskrifter.
Det er veldig populært blandet familie og venner.
Jeg synes det har vært vært vanskelig å finne brød som er ordentlig grovt, som smaker veldig godt.
Dette er ett veldig sunt brød som påvirker blodsukkeret mitt lite, viktig for de med diabetes.
De fleste lavkarbobrød er lite gode etter min mening.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
Oppskrift på 3 brød
450 g siktet hvetemel( fint)
500 g sammalt grovt hvetemel
125 g hvetekim
150 g kruskakli
300 g havregryn
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
50g chiafrø
100 g gresskarkjerner
100 g sesamfrø
2 never hakkede mandler eller valnøtter
2 ts sukker
2 ss salt
2 poser tørrgjær( poser à 13 g tilsvarer 50 g fersk gjær)
1,8 L lunkent vann
150 g smeltet Bremykt
Fremgangsmåte
Det lunkne vannet og det smeltede smøret blandes ( må være lunkent) helles i en stor bakebolle ( jeg bruker Kenwood chef x/L
Så tilsetter man alle de tørre
ingredienser og elter i ca 10 min.
Deigen skal være som en fast grøt. Er den for våt tilsettes mer havregryn, for tørr mer vann.
Så heves denne bakebollen ca 1 time.
Deretter haes den i 3 smurte brødformer, smøret med smeltet Bremykt
Brødene pensles med vann og strøs med gresskarkjerner. Trykk de litt ned i brødet, så sitter de bedre.
Formene dekkes med klede og heves i formene ca 45 min. Hevetiden avhenger av temperaturen i rommet.
Hvis dårlig heving, sett de over vaken m varmt vann( på riste)
Brødene stekes på 210 grader varmluft
I ca en time, så uten form ca 15 min,.
Bruk bakepapir underveis og sjekk att det er gjennomstekt.
Jeg bruker steketemometer. Det ble vise min 95 grader.
Brødene avkjøles på rist.
De bør bli kalde før det skjæres opp.
blir best med Bremykt